Χωρισμός

 

Είναι πράγματι πικρή ώρα όταν δύο άνθρωποι διαλύουν μια σχέση που ίσως με κόπο δημιούργησαν. Ο καθένας φεύγει, με τις δικές του πληγές και τις δικές του σκοτούρες, και η ζωή συνεχίζεται ...

 

Τι γίνεται όμως μετά; Αν δε μάθουμε από την πικρή εμπειρία του χθες, είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθούμε ότι δε θα προκύψει ξανά κάτι παρόμοιο στο αύριο. Αν πρόσφατα χώρισες, μη βιαστείς. Μην αφήσεις την επιθυμία σου για κάποια παρηγοριά να σε οδηγήσει πρόωρα και αβασάνιστα σε μια καινούργια σχέση. Μείνε για λίγο καιρό μόνος, ή μόνη, ώστε να κάνεις μια επισκόπηση της σχέσης που τελείωσε, όχι για να πέσεις σε άσκοπες μεταμέλειες του τύπου “ίσως αν έκανα έτσι αντί έτσι να ήμασταν σήμερα μαζί”, αλλά για να διορθωθείς στο σήμερα.

 

Όταν πια νιώσεις ότι έχεις ηρεμήσει, και έχεις επίσης μάθει ό,τι έχει να σου διδάξει η εμπειρία σου, είσαι σε θέση να κάνεις μια καινούργια προσπάθεια. Σε αυτό το σημείο, μερικοί προσπαθούν να τα βρουν ξανά με εκείνο το πρόσωπο που πρώτα χώρισαν. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά χρειάζεται προσοχή: Αν δεις ότι το άλλο πρόσωπο δεν ενδιαφέρεται να δοκιμάσει ξανά, άφησέ το. Κάνε πίσω, αλλιώς κινδυνεύεις να πληγωθείς περισσότερο. Αν όμως θέλει να δοκιμάσει, και έμαθε και εκείνος – ή εκείνη – από τα παλιότερα λάθη, ίσως να τα καταφέρετε.

 

Όποια και αν είναι η δική σου περίπτωση, είτε πρόκειται να επιδιώξεις σχέση με καινούργιο πρόσωπο, είτε πρόκειται να δοκιμάσεις ξανά με το ίδιο πρόσωπο, μην απογοητεύεσαι: Αν όντως “έμαθες από όσα έπαθες”, είσαι τώρα πιο κοντά στο να δημιουργήσεις μια σχέση με καλές προϋποθέσεις επιτυχίας και σταθερότητας, απ' ότι ήσουν σε οποιοδήποτε σημείο στο παρελθόν σου.

 

Ίσως βέβαια να επιλέξεις να μείνεις μόνος, ή μόνη, για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ούτε αυτό είναι κακό, ιδιαίτερα αν φροντίσεις να αξιοποιήσεις δημιουργικά το χρόνο σου. Το να μείνεις μόνος/η, ίσως σου δώσει το χρόνο και την ενέργεια που σου έλειπε, ώστε να ασχοληθείς με τα δικά σου ενδιαφέροντα, ή να προχωρήσεις με περισσότερο ζήλο στις σπουδές σου, ή να καλλιεργήσεις σε περισσότερο βάθος τις φιλίες σου.

 

Όλοι οι δρόμοι, με άλλα λόγια, είναι ανοιχτοί μπροστά σου. Έχε αισιοδοξία λοιπόν, και μην αφήνεις τις πληγές του παρελθόντος να σε καταβάλλουν.

 

Αν θα ήθελες να συζητήσεις μαζί μας κάποια τέτοια κατάσταση που πέρασες ή περνάς, μπορείς να μας στείλεις ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, και εμείς θα σου απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν. 

 

Άλλος τρόπος να επικοινωνήσουμε είναι μέσω της Νυκτερινής Γραμμής Τηλεφωνικής Συμπαράστασης Νέων, την οποία λειτουργούμε κάθε νύχτα από τις 20:00 μέχρι τις 2:00, στο 28210 45046. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νυκτερινή Γραμμή, πάτησε εδώ.

 

 

 

   Βοήθησέ μας να βελτιωθούμε

 

  α. Πόσο χρήσιμο βρήκες αυτό το κείμενο;

 

       Καθόλου χρήσιμο    Λίγο χρήσιμο    Αρκετά χρήσιμο    Πολύ χρήσιμο

 

  β. Υπάρχει ο,τιδήποτε που θα ήθελες να προσθέσουμε, σχετικά με αυτό το θέμα;