Μερικά συχνά ερωτήματα για τη Νυκτερινή Γραμμή ...

 

Τι ακριβώς προσφέρει η Νυκτερινή Γραμμή;

Η Νυκτερινή Γραμμή παρέχει υποστήριξη και συμπαράσταση μέσω τηλεφώνου, σε όσους βιώνουν μοναξιά και απομόνωση, απογοήτευση, άγχος ή στενοχώρια, σε όσους προβληματίζονται για τις σχέσεις τους, σε όσους βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, σε όσους απλά θέλουν να συζητήσουν αυτό που τους απασχολεί...

 

Είσαστε ειδικοί ψυχολόγοι;

Η Νυκτερινή Γραμμή στελεχώνεται από μια πολυθεματική ομάδα, που περιλαμβάνει ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ιατρούς, εκπαιδευτικούς και άλλους νέους επιστήμονες. Όλα τα στελέχη της Γραμμής έχουν επίσης περάσει από ειδική εκπαίδευση στην Τηλεφωνική Συμβουλευτική, και έχουν τη διάθεση να ακούσουν με προσοχή και κατανόηση, ώστε μέσα από τη συζήτηση να βρει ο άλλος ανακούφιση και λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν.

 

Υπάρχει εχεμύθεια;

Η εχεμύθεια είναι για μας θεμελιακή αρχή, μα είναι ούτως ή άλλως δεδομένη εφ' όσον δε γίνεται καμία συλλογή προσωπικών δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Νυκτερινής Γραμμής δεν έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης εισερχόμενης κλήσης.

 

Ποιες ώρες λειτουργεί η Νυκτερινή Γραμμή;

Η Γραμμή λειτουργεί κάθε νύχτα, από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 2το πρωί.

 

Το τηλεφώνημα στη Νυκτερινή Γραμμή στοιχίζει κάτι;

Η Νυκτερινή Γραμμή είναι μη κερδοσκοπική. Το μόνο κόστος είναι η συνήθης χρέωση του ΟΤΕ, αλλά μπορεί κάποιος - σε περίπτωση ανάγκης - να αποφύγει και αυτή τη χρέωση αν μας ζητήσει να τον καλέσουμε πίσω εμείς, σε κάποιο σταθερό τηλέφωνο. Σε τέτοια περίπτωση, μπορείτε να συμπληρώσετε την πιο κάτω φόρμα και εμείς θα σας καλέσουμε το ίδιο βράδυ, αν είναι δυνατόν.

 

Ένα όνομα (δε χρειάζεται επίθετο): 

Το τηλέφωνο που θα σας καλέσουμε (όχι κινητό): 

Ποια ώρα είναι πιο βολική, για να σας καλέσουμε;  8μμ-11μμ    11μμ-2πμ